Notícies

Aquestes són les notícies més destacades de la nostra biblioteca virtual. Volem mostrar-vos tota l’actualitat que té a veure amb el foment lector a la nostra escola.

INICI DE BIBLIOTECA OBERTA!

L’Ampa del Ceip Federico García Sanchiz ha icat en funcionament per segon any consecutiu el projecte de “Biblioteca Oberta”. Es proposa apropar la biblioteca a les nostres famílies amb l’oportunitat de participar de totes les activitats que es proposen:

  • Consulta de llibres de lectura.
  • Prèstec de llibres a les famílies.
  • Assesorament de llibres per a diferents edats.
  • Espai de treball i consulta.
  • Consulta educativa als ordinadors.
  • Conta contes.
  • Conversa en anglés.
  • Crossingbook familiar.

biblio

ACONDICIONEM LA BIBLIOTECA!

El claustre de mestres del nostre centre va aprovar acondicionar la biblioteca del centre poc a poc i amb la intenció d’adaptar-la a les noves necessitats de l’alumnat. Volem que siga un lloc agradable, lluminós, cómode, que al estar en ella es senta confort i benestar.

Aquesta setmana hem incorporat un espai per a sentar-se, gaudir de la lectura i els conta contes, que sumat a la compra dels coixinets i puff que va realitzar l’Ajuntament d’Alzira va agafant forma, però encara ens queden més sospreses.

Biblio

INAUGURACIÓ DEL PROJECTE FOMENT LECTOR

Un any més el nostre personatge escolar “Fede Conta contes” ha realitzat la inauguració del Projecte de Foment Lector que es desenvoluparà aquest curs escolar.

Fede va passar per totes les classes de l’alumnat i es va contar el conte del xiquet menja llibres. També els va convidar a gaudir de la lectura participant en tots els projectes que es desenvoluparan aquest curs (intercanvi de còmics, racó de poesia, racó de l’endevinalla, conta contes, diari lector, etc…).

Per últim els va dir que aquest dilluns a l’arbre de les lletres tindrien un regalet lector!

Us deixem amb el video del conte:

————————————————————————————–

Memòria 2012-2013

PRESEMTEM EL CONTE “EL TRESOR DE PANXA BUIDA”

El passat dijous 20 de juny de 2013 ha tingut lloc a les 17:30 hores la presentació del conte “El tresor de panxa buida” al Museu Municipal d’Alzira (MUMA). L’acte, on ha assistit una nombrosa representació escolar, està organitzada per la comissió cultural de l’ampa amb l’objectiu de donar suport a la tasca educativa que està desenvolupant el centre en el foment de la lectura. Aprofitant la creació d’un conte en el que han col•laborat tot l’alumnat d’infantil i primària del col•legi, l’ampa ha decidit presentar-lo a la comunitat educativa per a valorar la gran tasca realitzada pels xiquets i xiquetes durant la setmana cultural. Totes les famílies van poder dispondre d’ell, al finalitzar l’acte i a l’oficina de l’ampa, per un preu mòdic de dos euros i on els diners arreplegats s’invertiran al proper curs en continuar editant treballs escolars que fomenten la lectura i realitzats per l’alumnat.

Panxa Buida

FINALITZA EL PROJECTE “LLEGIR EN VEU ALTA”

Aquest projecte ha consistit en el fet que els xiquets i xiquetes lligen deu minuts al dia en veu alta davant del pare, la mare o un altre membre de la família. Podíen usar els llibres que ja tenien i que us agraden o prendre’ls prestats de la biblioteca del col·legi o de la biblioteca pública, encara que tampoc està mal comprar llibres en la llibreria o intercanviar-los amb amics o veïns.

            Tots els mesos, s’ha comprovat quins xiquets han complit el pla i ara, al final del curs escolar, les famílies que han llegit deu minuts al dia, almenys durant 20 dies al mes (de novembre a maig), han rebut un diploma de Família Lectora i un regal molt lector.

DSCN3884

DSCN3883

CELEBRACIÓ DEL DÍA DEL LLIBRE

El 23 d’abril el Ceip Federico García Sanchiz ha celebrat el Dia del Llibre desenvolupant durant tot el dia un montó d’activitats per a l’alumnat i les seues famílies.

I per què existeix un dia del llibre i, en canvi, no se celebra el Dia dels Espàrrecs o la Carxofa? Doncs perquè a un escriptor i editor valencià que es deia Vicent Clavel se li va acudir, fa més de setanta anys, que seria una bona manera de difondre els llibres i la lectura.

Així que el nostre claustre de mestres va pensar el mateix quant va confeccionar el seu Projecte per al Foment Lector i volguent desenvolupar la dita “en abril agües mil i com no, lectures a mil”, va dissenyar amb il·lusió i entusiasme tot un seguit d’activitats per aquest dia.

Avuí el nostre alumnat i les seues famílies han pogut gaudir dels llibres i la lectura a través de les següents activitats plantejades:

Per a l’alumnat s’ha organitzat una marató de lectura on l’alumnat ha passat per la biblioteca de l’escola per a realitzar una lectura comuna del Quixot de la Manxa i després visita a la Fira del Llibre de l’escola. També han realitzat activitats pedagògiques on line a l’aula.

Respecte a les famílies, han pogut visitar la fira del llibre organitzada per l’ampa i on gràcies a la col•laboració de dos llibreries han comprat llibres amb descompte del preu de la llibreria.

Per últim, la comissió de foment lector de l’escola havia preparat activitats de reforç a la Biblioteca Virtual per a treballar a casa junt amb les seues famílies i de segur que han gaudit molt aprenent conjuntament.

Avuí ha sigut un dia molt especial i on la lectura al nostre centre de segur que ha estat present en totes les famílies.

Fins els proper any!

DSCN3693

fira llibre

XVII SETMANA CULTURAL “UNA DE PIRATES”

La setmana cultural d’aquest any ha estat centrada cap al foment lector dels contes d’aventura pirata. Durant els dies 25, 26 i 27 de març s’han desenvolupat activitats per a fomentar la lectura d’aventures i on la nostra coordinadora de foment lector i els tutors/es han desenvolupat moltes activitats.

DSCN3429DSCN3442

ACTE D’ENTREGA DE PREMIS A LA COMPOSICIÓ DE CONTES

Avuí, dimarts 12 de febrer des de la comissió de foment lector de la nostra escola s’ha organitzat, a les 12 hores, un acte per a l’entrega dels premis als finalistes del concurs de contes del Ceip Federico Garcia Sanchiz. La participació ha sigut molt alta, així com el nivell dels treballs presentats!

Enhorabona a tots els participants!

IMG_5707 (2)

CARTA DEL FOMENT LECTOR ALS REIS D’ORIENT

Xiquets i xiquetes, xicons i xicones, vaig a donar-vos una notícia!

Ens hem assabentat que aquest any els escriptors i els il·lustradors s’han unit i tots d’acord han editat uns llibres “xulííííííísssims”, d’aquests tan “guaïs” que no eixen a la televisió, dels que sols s’assabenten els lectors i lectores com vosaltres, o les mestres que us ensenyen tots els dies a gaudir de la lectura.

Ahir vaig estar a la Biblioteca del nostre col·legi i em vaig quedar bocabadada, embajocada, meravellada. Hi ha tants i tants llibres bonics acabats de publicar que jo vaig a demanar-me’ls tots i escriure’ls, amb bona lletra, a la carta dels Reis Mags. M’han dit les vostres mestres que per a que vosaltres també estigueu assabentats han penjat a la Biblioteca Virtual del cole una carta virtual per a que la redacteu el més aviat possible.

Hi ha llibres de por, de rialles, de misteri, de fades, d’aventures, de la natura, d’història, d’art, de ciència, de… de tot allò que s’imagineu i més encara. Amb unes il·lustracions fantàstiques. Així que no sigau “bajoques” i no s’oblideu de demanar-se llibres aquests Nadals.

Doneu-li una ullada als consells de la revista “Fil pel randa” del cole, als del Fede Conta contes baix de l’arbre de les lletres i als dels vostres tutors/es i, si cal, passeu les Guies de Lectura al vostres pares i mares per a que ells també les coneguen.

Us deixe, malgrat ser encara prompte i faltar uns quants dies, me’n vaig a començar a escriure la meua carta als Reis, no vull que se m’oblide cap llibre (espere que a vosaltres tampoc).

Una forta abraçada!

Carmina, la mestra de foment lector.

Punja ací per a escriure la carta virtual: Carta al Reis Mags d’Orient

APADRINAMENTS LECTORS

Avuí dimecres 19 de desembre, la coordinadora de foment lector ha realitzat l’acte d’apadrinament lector entre l’alumnat de 5 anys i 6é de primària i l’alumnat de 3 anys i l’alumnat de 5é i 1r de primària.

Tot l’alumnat ha signat un contracte de responsabilitat, el padrí/na per a contar contes i el fillol/a per a escoltar-los.

Esperem complir l’objectiu d’aprendre i treballar valors de cooperació!

GENIUS PEDAGÒGIC: FOMENT LECTOR

El passat dimecres 28 de novembre, a les 17:00 hores, es va realitzar la primera sessió de l’activitat Genius Pedagògic al voltant del tema “El Foment Lector” que està dins de l’Escola de Pares i Mares organitzada per l’Ampa. L’objectiu d’aquesta activitat és apropar a les famílies tots els projectes escolars que es desenvolupen a l’escola i sol·licitar-los la seua col·laboració continuant-los en casa per a garantir l’èxit escolar.

En aquesta primera sessió es va convidar a l’Equip Directiu i la coordinadora de Foment Lector que van explicar els recursos que des de la comissió de foment lector s’han creat per a que les famílies puguen seguir el projecte a casa. També es va explicar la importància d’involucrar a totes les famílies de l’escola en dur a terme el màxim aquestos projectes i així millorar el rendiment acadèmic de les aules.

Una vegada més, escola i família treballen conjuntament per millorar l’educació de l’alumnat, els vostres fills i filles!

Gràcies a totes les famílies assistents pel vostre interés!

TALLER D’AJUDA I FORMACIÓ FAMILIAR

Avuí, 27 de novembre s’ha realitzat la primera sessió del Taller d’ajuda i Formació familiar al voltant del tema: Potenciar el Foment Lector des de casa. El taller es realitzarà una vegada al mes i està impartit per Bea Garés. Avuí el director a presentat el projecte “Llegir en veu alta” i s’ha obert un debat al voltant de la importància de crear un hàbit lector des de casa i la relació entre la lectura comprensiva i el rendiment escolar.

 

CLUB DE LECTURA
Aquesta vesprada 6 de novembre, s’ha iniciat l’activitat de l’Escola de pares i mares del Club de Lectura. Aquesta activitat, dirigida per Xavi Pérez, funciona com un Seminari Permanent durant tot el curs escolar, i per tant es valora com a element clau d’èxit la continuïtat en totes les sessions. L’Ampa com a entitat organitzadora s’encarrega de fer que les families interessades realitzen l’inscripció, en el benentès de participar, de ser possible, en totes les sessions que es desenvoluparan els DIMARTS amb l’horari de 15:35 a 16:55.
L’objectiu no és altre, que gaudir de la lectura entre els adults conversant els diferents punts de vista de cada llibre escollit. Animeu-vos a participar!

ESCOLA DE PARES I MARES

Ahir l’Ampa i l’Equip Directiu del centre van repartir el Tríptic Informatiu al voltant de l’ESCOLA DE PARES I MARES per a totes les famílies de l’escola i altres interessats. Aquest any es realitzaran quatre activitats de les hi han dos que tenen a veure amb el foment lector familiar i que estan lligades al nostre Pla de Foment lector escolar:

  • TALLER LECTOR FAMILIAR: Pautes per a millorar el rendiment acadèmic de l’alumnat.
  • CLUB DE LECTURA: Compartir la lectura entre els adults. Dirigit per un especialista.

XAVI PÉREZ CONTINUA DIRIGINT EL CLUB DE LECTURA

Després de finalitzar el curs, el nostre director del club de lectura no ens va deixar molt clar la seua continuitat. Després de les últimes converses telefòniques, ens ha donat la bona notícia de la seua continuitat, el que garanteix per quart any consecutiu un alt grau d’involucració i nivell del curs. Gràcies Xavi pel teu esforç!

REPARTIM A LES FAMÍLIES EL PROJECTE LLEGIR EN VEU ALTA

Llegir en veu alta és un projecte per a les famílies. Cal, en primer lloc, formar a la família i dins de la formació està el fer-los conscients de la importància del llegir o llegir-los i en segon lloc ajudar-los a dur a terme el projecte. Consisteix en buscar tots els dies sols quinze minuts per a llegir en veu alta un conte, història, etc…

Podem triar que l’alumne/a siga qui realitze la lectura o el propi pare o mare. Però el més important és agafar l’hàbit de realitzar-ho tots els dies. Es durà un control compartit entre els pares, fills/es i professorat, al fí de curs es premiarà a la família lectora.

Enhorabona a tots i totes que col·laboreu!

—————————————————–

Memòria 2011 – 2012

ESCOLA DE PARES I MARES

Aquest any l’Escola de Pares i Mares fomenta entre les famílies la lectura en dos de les seues seccions.

TALLER D’AJUDA I ORIENTACIÓ

Aquesta activitat funciona com un seminari permanent durant tot el curs escolar, i per tant es valora com a element clau d’èxit la continuïtat en totes les sessions. L’Ampa i el centre com a entitats organitzadores s’encarreguen de fer que les famílies interessades realitzen l’inscripció, en el benentès de participar, de ser possible, en totes les sessions. Les sessions es desenvoluparan els DIMARTS amb l’horari de 15:35 a 16:55., una vegada al mes, al voltant del tema EL FOMENT LECTOR DES DE LA FAMÍLIA, podeu deixar a la bústia de l’Ampa aquelles questions que vulgau tractar al taller. Cal realitzar inscripció prèvia.

CLUB DE LECTURA

Aquesta activitat funciona com un Seminari Permanent durant tot el curs escolar, i per tant es valora com a element clau d’èxit la continuïtat en totes les sessions. L’Ampa com a entitat organitzadora s’encarrega de fer que les families interessades realitzen l’inscripció, en el benentès de participar, de ser possible, en totes les sessions. Les sessions es desenvoluparan els DIJOUS amb l’horari de 15:35 a 16:55. Cal realitzar inscripció prèvia.

Més informació a l’Aula Virtual de l’AMPA.

INICI DEL FOMENT LECTOR ESCOLAR

 Aquest curs 2011_2012 hem iniciat el Projecte per al Foment Lector Escolar a la biblioteca de la nostra escola amb un desdblament de la classe. De forma quinzenal la meitat de la classe treballa a la biblioteca l’intercavi i prèstec de llibres de lectura i diferents animacions lectores realitzades pel professorat.

——————————————————————————————

Memòria 2010-2011

 ELENA CASTILLO ENS VISITA

 L’autora juvenil Elena Castillo, autora de diferents publicacions juvenils, ha visitat avuí 19 d’abril, la classe de 5é A del nostre centre per a conmemorar el dia del llibre. L’alumnat ha tingut l’oportunitat de realitzar-li les preguntes oportunes sl voltant de com escriure un llibre i l’esforç que suposa. Elena els ha animat a escriure i gaudir de la lectura, així com els ha mostrat les tècniques que ella realitza per a escriure. Ha sigut un exemple molt pròxim al nostre alumnat, doncs Elena compta amb setze anys. Gràcies Elena per ajudar-nos a transmetre cultura!

ACTIVITATS DIA DEL LLIBRE 2011

Com tots i totes sabeu, el passat 2 d’abril es va celebrar el dia del llibre infantil i juvenil i el proper 23 d’abril es celebrarà el dia del llibre. El nostre centre a través de la biblioteca escolar i la col·laboració de mestres de l’escola estan preparant activitats per a celebrar aquestes dates tant importants en la vida d’un bon estudiant. Ací teniu algunes imatges i videos de les activitats preparades:

CONTACONTES ALUMNAT SISÉ A INFANTIL

CONTACONTES A CINQUÈ DE LLUÍS

CONCURS LITERARI XV SETMANA CULTURAL

Les persones encarregades de la Biblioteca Escolar, dins de la setmana cultural, han proposat a l’alumnat de primària un Concurs Literari de creació propia i lliure d’un conte on el personatge principal siga el nostre protagonista FEDE RECICLA i que tinga com a tema principal el bon ús del reciclatge.

Els contes caldrà presentar-los en format A4 o foli amb l’extensió que desitge l’escriptor/a. La presentació pot realitzar-se a ma o en ordenador (Word o openoffice).

Donarem un diploma acompanyat d’un premi al millor conte triat entre tot el professorat del centre.

GUANYADORS DEL PREMI BALDIRI I REIXAC

El nostre col·legi ha siut guardonat amb el PREMI BALDIRI I REIXAC pel projecte “LA MÀGIA DELS CONTES“. Un projecte dissenyat, creat i desenvolupat per a recuperar els contes tradicionals i populars entre el nostre alumnat, i fomentar la lectura familiar. El premi especifica el següent text: “Perquè és una escola amb un equip de mestres competent, cohesionat i entusiasta, i amb un programa lingüístic i pedagògic de qualitat, que té especial cura dels espais d’aprenentatge i que se serveix de la “màgia dels contes” com a eina d’introducció i de sensibilització literàries”.
Gràcies a tots els que heu ajudat i col·laborat!

Vos deixem l’enllaç de la Fundació Lluís Carulla:

http://www.fundaciolluiscarulla.cat/cat/baldiri_veredicte.cfm?id=44

ENS VISITA JOSEP ANTONI FLUIXÀ

Coincidint amb la Setmana Cultural ens ha visitat l’autor del llibre “La reina Ataulfa” Josep A. Fluixà. L’alumnat ha tigut l’oportunitat i el plaer de poder escoltar-lo i preguntar-li coses del llibre que feia uns dies havien llegit, al final de la seua intervenció ha signat el llibre a tots els xiquets i xiquetes. Gràcies per col·laborar amb l’escola!

SETMANA CULTURAL “LA MÀGIA DELS CONTES”

Aquest curs hem celebrat la XIV Setmana Cultural amb el títol “LA MÀGIA DELS CONTES”. L’objectiu és fomentar l’hàbit lector entre l’alumnat i les famílies, i recuperar els contes populars i tradicionals. Gràcies per ajudar-nos i col·laborar!
A %d bloguers els agrada això: